Naam: Niels Van Orshaegen

Geboortedatum: 23/10/1991

Woonplaats: Herentals (Belgie)

Beroep:  Industrieel hoge druk spuiter

PB België: 27,2 kg

Favoriete wateren:

Ik heb heel veel uurtjes versleten aan kanalen. Kanaalvisserij is iet appart, het kan je soms zo een mooie prijzen geven maar de andere keer ga je frontaal op je bek. Ook op gesloten waters kan ik me helemaal thuis voelen.  Het vissen op wierputten is ook wel iets appart. Ik hou ervan om plekjes te zoeken tussen het wier, zeker als deze stekken dan nog eens  productief blijken te zijn. In Frankrijk vis ik het liefst op de openbare waters, daar waar ik opzoek kan gaan naar het onbekende. Ik maak van mijn Frankrijk trips graag een avontuur . Ik doe het liefst ook men eigen ding en liefst zonder pottenkijkers. Op BTW zit je de hele week op dezelfde stek en moet je vissen volgens het reglement, nee  dit is niets voor mij.

 

Favoriet aas:

Ik vis voornamelijk met boilies, maar de aanpak hangt af van water tot water. In het voorjaar vis ik het liefst met een zoete boilie die goed verteerbaar is.  Als de vissen zijn afgepaaid schakel ik over naar vismeelboilies. Dit omdat vismeel eiwitten bevat en de vissen terug op krachten moeten komen van al dat paaien. In sommige situaties durf ik ook al wel eens tijgernoten inzetten of een fluo pop up op een bed van hennep maar dit hangt af van het type water, witvisbestand,e.d.

 

Favoriete manier van vissen:

Target vissen is iets speciaals, je zo focussen op die ene vis. Het gevoel dat je krijgt als je dan die ene vis vangt is gewoon niet te beschrijven. Het is dan jij en de vis en de rest van de wereld lijkt dan wel stil te staan. Dit is een manier van visserij die mij enorm motiveert en er voor zorgt dat ik scherp blijf staan.  Dit wil niet zeggen dat ik minder blij ben met een kleinere vis, elke vis is welkom. Wie het kleine niet eerd is het grote niet weerd!

 

Favoriete rig:

Een kort combi linkje (jelly wire) van om en bij de 15cm met de super strong haak en een tungsten line aligner. Ook gebruik ik een bottomliner om de rig zo goed mogelijk te laten afzinken. Om met pop ups te vissen gebruik ik het liefst de whity pool rig (banaanrig).