,

Het is weer voorbij die mooie zomer…

Het is weer voorbij die mooie zomer…

Valentijn van Schooneveld zit inmiddels weer in het normale arbeidersritme. Met weemoed kijkt hij op naar de afgelopen zomervakantie; samen met zijn vriendin maakte hij een roadtrip naar Frankrijk en in dit artikeltje vertelt Valentijn hoe deze verliep!

De vakantietijd is voor de meeste karpervissers inmiddels weer achter de rug en het najaar staat alweer voor de deur. Velen van jullie zullen wel heel wat gevist hebben. Ook ik mocht deze zomer een mooie sessie beleven en wel in het land van stokbrood, kaas en heerlijke wijnen.

Met mijn vriendin heb ik de ‘deal’ dat we om de beurt de bestemming voor de zomervakantie uitzoeken. Vorig jaar heeft zij een wereldtrip gearrangeerd dus nu was het mijn beurt om haar te verrassen met een veelzijdige vakantie…

Wat een zomer was het! Heerlijk!

Ik vond het echter lastig om een geschikte lokatie te vinden, ik wil immers wel een hengeltje uitgooien maar zij wil niet de hele week kamperen in de bush  😉  In eerste instantie was mijn planning om naar Oostenrijk af te reizen en dit te combineren met een paar dagen in Slovenië. Helaas ging dit hem niet worden omdat we door omstandigheden maar een week samen vakantie hadden. Dan toch maar weer naar het beloofde land: Frankrijk. Na wat speurwerk heb ik het gevonden en mijn beslissing gemaakt. Het wordt een groot stuwmeer met daaraan een camping. Karpers in de buurt en toch de luxe en gemakken die een camping biedt aan vrouwlief!

Kampeer tip: laat je vriendin nooit inkopen doen bij de Blokker !

Het water is maar liefst 1400 hectare en de eerste vraag die bij me op kwam was “waar moet ik beginnen?”. Een voordeel was wel dat ik al vaker op stuwmeren had gevist in deze omgeving. Hierdoor wist ik ongeveer wel wat ik kon verwachten; op dat andere water trokken de vissen namelijk graag langs de kanten. Dit maakte dat ik op tactische plaatsen langs de kanten mijn rigs ging positioneren. Sommige dichtbij, andere juist ver weg langs de kant. Dit om mijn kansen te spreiden.

De omgeving was schitterend!

Er was nog een ding wat mijn aandacht had: mijn materiaal. Op een water met zoveel rotsen, stenen, boomstronken en andere obstakels is een goede voorslag en hoofdlijn van levensbelang. Na het bekijken van mijn stekken wist ik dat ik mijn rig tussen de stenen op een vlak stukje bodem zou moeten leggen. Mijn lijn liep dus werkelijk tussen de rotsen door terug naar mijn stek. Je zou denken “dit is onbegonnen werk”, maar met een goede voorslag zou het toch moeten kunnen. In dit geval koos ik voor de Shield van PB products, een voorslag die bijna onverwoestbaar is. Dit combineerde ik met de Silk Ray leader. Deze is al een tijdje verkrijgbaar, maar sinds dit jaar heeft PB deze ook in een super ‘zware’ 65 lb uitvoering. Doordat deze leader wat dikker en zwaarder is neemt deze perfect de contouren van de bodem aan.

Shield en Silk Ray: de juiste combinatie voor een ruig water als deze.

Omdat ik samen met mijn vriendin was, kon ik maar enkele uren per dag vissen. We wilden ook andere dingen doen, het is immers geven en nemen in een relatie. Ik wilde eigenlijk elk vrij uurtje wat ik had aan de waterkant besteden. Normaal ben ik iemand die veel verkast, maar deze keer kwam ik ook voor mijn rust. Dus voerde ik elke ochtend en avond zo’n 3 kilo Extreme S boilies welke ik overgoot met Krill Hydrolisaat van MTC Baits. Een combi waarvan ik weet dat het snel karpers aan trekt!

Het werkt en stuk voor stuk zijn het prachtige vissen !

Door hier stickmix aan toe te voegen, wat blijft plakken aan mijn boilies, krijgen deze een super aantrekkelijk ‘korstje’. Dit laagje laat onderwater langzaam los en geeft het heel veel attractie. Daarnaast houdt het de vis actief omdat er veel kleine voedsel deeltjes op de rotsen te vinden zijn! Door twee keer per dag te voeren hoopte ik dat de vis zou blijven hangen op de stekken en ik zowel in de ochtend als in de avond kans zou maken op een vis.

De morgenstond heeft soms écht goud in de mond!

Deze tactiek pakte perfect uit en ik wist in vijf dagen (in slechts enkele uurtjes vissen) maar liefst 19 vissen te vangen! Het was voor mij dan ook een geweldige vakantie! Het water staat bekend om zijn grote volschubs, maar helaas wist ik er hier niet een van te vangen. Ik ga zeker nog een keer terug om die rakkers achter de vinnen aan te zitten  😉

Tot de volgende & vang ze dit najaar!

Valentijn van Schooneveld