Mijn naam is Wouter van Asch en woonachtig in het westen van Nederland (Schiphol). Ik ben op mijn zesde begonnen met vissen vooral witvissen. Bij mij in de buurt waren altijd veel jeugd wedstrijden. Het vissen ging me altijd makkelijk af (de wedstrijden ook) door altijd aan de waterkant te zijn en te vissen. Later werd er meer gesnoekt en zeelt vissen vond ik prachtig. Nadat ik ouder werd en het korsten en pen vissen op karper zo leuk vond was de keuze snel gemaakt en heb ik nooit meer ergens anders op gevist dan op karper.

In 1984 ben ik echt serieus met karpervissen begonnen.  Het vissen met vastlood  in combinatie met boilies stond toen nog in de kinderschoenen. Op de wat kleinere wateren ben ik begonnen en een paar jaar later op de grotere wateren van meer dan 300 hectare. De gewichten vlogen hierdoor omhoog. In 1991 ving ik mijn eerste 30 ponder en 1993 mijn eerste 40 ponder.

In 1989 ben ik begonnen in Frankrijk. Dit land heeft mij altijd getrokken en ik probeer er ook zoveel mogelijk te vissen. Het Land van de mooie en grote karpers. Ik concentreer me vaak op één water waar een leuk bestand op zit en vis er ong. 2 a 3 jaar. Ik voer de stekken altijd van te voren aan voor ik ga vissen. De betere vissen komen dan vanzelf. Ik heb op wateren van 200 tot 2000 hectare gevist. In het begin viste ik wel 10 keer per jaar in Frankrijk. Tegenwoordig ben ik blij als ik 2 a 3 keer per jaar kan vissen in verband met mijn kinderen. Betaal water zijn niet mijn ding omdat je moeilijker kan verkassen en de constante hengeldruk het hele jaar. Ik ben blij dat ze er zijn mits ze goed beheert worden, want anders zou het toch een stuk drukker worden op de openbare wateren.

Tegenwoordig vis ik veel bij mij in de buurt waar een 40 ponder een bijna onmogelijke opgave is. Het is dan ook een uitdaging om het te laten slagen. Elke week wordt er wel een nacht gevist en minimaal drie keer gevoerd. Dan zal je zien dat er een hoop te bereiken is met inzet.

Door de  PB producten kan ik op een visvriendelijke  en betrouwbare manier alle vissen landen die ik wil. Daarom ben ik blij om ook een steentje bij te dragen aan PB Products.

Wouter van Asch