Naam: Joris van Ophuizen

Geboren: 20-12-1979

Woonplaats: Arnhem

Beroep: Verkoper Specialized e-bikes + deeltijdstudent Land- en watermanagement

 

Bij karpervissen staat bij mij avontuur, de spanning in combinatie met ontspanning altijd voorop. Maar wanneer ik vis, wil ik ook vangen. Die gedrevenheid is belangrijk. Focus, concentratie en een goede voorbereiding zorgen vaak voor een succesvol resultaat. Er zijn periodes dan lukt het even niet, en dan weet je achteraf dat het toch aan één van die factoren ontbrak. Het is en blijft een zoektocht, al wordt je wel steeds ouder en wijzer.

 

Mijn PB staat nog steeds net onder de 20 kg, 19,8 kg. Helemaal niet erg. Ik ga het gewoon nog meemaken het gevoel van een vis boven de 20 kg. Al heb ik dit al wel meegemaakt met een graskarper, die was boven de 25 kg.

 

Favoriete aas is voor mij nog altijd boilies bij het statisch vissen. Partikels gebruik ik ook, maar een stuk minder. Boilies geven mij veel vertrouwen en kan je goed op de plek krijg waar nodig. Ik kies er wel bijna altijd voor om verschillende diameters door elkaar te mixen zodat je wat variatie krijgt.

 

Plekken waar je mij aan de waterkant kan vinden is voornamelijk in mijn eigen omgeving. Over het algemeen zoek ik het zo dicht mogelijk bij huis en ik ben daar nog lang niet uitgevist. Je zoekt toch altijd weer nieuwe plekjes. En wat ik nog niet heel veel heb gedaan is op de rivier op karper vissen, dus dat hoofdstuk ga ik zeker nog een keer aanpakken. Gelukkig hebben we rivieren genoeg!

 

Ik kies er vaak voor om zo compact mogelijk te vissen. Daar passen korte hengels bij. Mijn ogen vielen ook direct op de kortste Black Spirits hengels. Ik moet het vaak hebben van hele korte momenten doordeweeks (wat overigens geen straf is), maar snel, compact en licht van gewicht wordt dan wel gewaardeerd.

 

Omdat ik het hele jaar door vis zijn er meerdere factoren die bepalen hoe en wat ik voer, en welke rigs gecombineerd met het juiste haak aas. Vaak begin ik met iets waar ik ervaring en vertrouwen in heb, maar ik laat mijn gevoel ook meespelen en soms moet je het gewoon net weer even anders doen.